Blog Detay Kapak

Kulak Estetiği

Otoplasti olarak anılan kulak estetiği, kepçe kulak ameliyatı olarak da bilinmektedir. Kulak kepçesinin yeniden şekillendirilmesi ve kulağa doğal bir görünüm kazandırabilmek için cerrahi müdahale gerekmektedir.

Kulak Estetiği

Otoplasti olarak anılan kulak estetiği, kepçe kulak ameliyatı olarak da bilinmektedir. Kulak kepçesinin yeniden şekillendirilmesi ve kulağa doğal bir görünüm kazandırabilmek için cerrahi müdahale gerekmektedir. Kulak estetiği ameliyatı, kulak şeklinden memnun olmayan herkese yapılabilmektedir. Kulak estetiği operasyonunda birçok yöntem ve teknik kullanılır. 

Kulak Estetiği Nasıl Yapılır ?

 

Kulak estetiği ameliyatı genel anestezi altında uygulanmaktadır. Kulak estetiği ameliyatı sırasında, kulak kepçesi arkasında bulunan deri çıkarılarak işlem tamamlanır. Ameliyata ve hastaya bağlı olarak işlem 45 dakika ila 90 dakika arasında sürer. Daha sonra kulakta  kıvrım oluşturularak kıkırdak törpülenir. Kulak estetiği lokal anestezi şeklinde de gerçekleştirilebilmektedir. Lokal anestezi şeklinde gerçekleşen ameliyattan sonra hasta, aynı gün evine gidebilir. Ameliyattan sonra saç bandı takılması önerilir. 

 

Kulak Estetiği Kimlere Yapılır ?

 

Kepçe kulak ameliyatı her yaşta yapılabilmektedir. Ancak operasyonun erken yaşlarda yapılması daha avantajlıdır. Kulak kıkırdağı gelişimini tamamlamaya başladıktan sonra 4-5 yaş itibariyle ameliyat yapılabilmektedir. 

 

Kulak Estetiği Sonrası Neler Yaşanır ?

 

Kulak şeklini yeniden şekillendirmek amacıyla yapılan kulak estetiği, hastayı zorlayan ve ağrılı geçen bir süreç değildir. Kulak estetiği operasyonundan yaklaşık 3 gün sonra ılık su ile duş alınması önerilir. Ağır işte çalışan hastaların 3 gün dinlenmeleri önerilir. İyileşme sürecinde çarpma ve darbelere karşı dikkatli olmak iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Ameliyattan sonra hafif kanama görülmesi olağandır.  Endişe edilmemesi gerekir ancak kanama şiddetli ise mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Kulaktaki dikiş izleri, 12 aya kadar yavaş yavaş azalır ancak izler tamamen kaybolmaz. 

 

Çocuklarda ve Bebeklerde İple Kepçe Kulak Ameliyatı

 

Klasik kepçe kulak ameliyatı, kıkırdak gelişimi tamamlandıktan sonra yapılabilmektedir.  Bu yaş sınırı da yaklaşık 4-5 yaş olarak belirlenir. Kulak gelişimi 6-7 yaşına kadar devam ettiği için bu yaş sınırı en ideal olanıdır. Çocuklarda iple kepçe kulak ameliyatında kesi yapılmadığı için 1 yaşından sonra ameliyat yapılabilmektedir. Bu operasyon bebeğin  kulak gelişimini olumsuz etkilemez.

Blog

Güncel gelişmeler hakkında bilgilendirici blog içeriklerine göz atabilirsiniz.
Dünyanın Üçüncü Yaşanabilir Kenti Ödülünü Eskişehir Aldı

Dünyanın Üçüncü Yaşanabilir Kenti Ödülünü Eskişehir Aldı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in hayata geçirdiği şehircilik projeleri ulusal ve uluslararası birçok alanda ödül almaya devam ediyor.

Detaylar
Burun Estetiği Doktor Önerisi

Burun Estetiği Doktor Önerisi

Burun estetiği, yani burun ameliyatı, insanların görünüşlerini değiştirebilen bir ameliyattır. Bu nedenle, burun estetiği yaptıracak olan kişilerin iyi bir doktor seçimi yapmaları çok önemlidir.

Detaylar

İletişim

Aklınıza takılan tüm sorular için size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçmek isterseniz, lütfen formu doldurun veya bize bir e-posta gönderin.

ADRES

Hoşnudiye Mah. Soho İş Merkezi 746 Sok. K:1 D:7 26130 Tepebaşı/Eskişehir

Yol Tarifi Al

TELEFON

0 541 287 36 50

Bizi Takip Edin

Güncel haberler için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

  • Ali Alaiye Instagram
  • Ali Alaiye Youtube
  • Ali Alaiye Facebook

ÇALIŞMA SAATLERİ

HAFTA İÇİ 09:00-18:00
CUMARTESİ 09:00-18:00
PAZAR KAPALI

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Alanında uzman ekibimiz, aklınıza takılan tüm konularda size cevap vermek için hizmetinizde!

Ali Alaiye Whatsapp